Çubuk Tarçın Kaç Kalori?


MİKTAR

BİRİM



TOPLAM KALORİ



Çubuk Tarçın Kaç Kalori? Çubuk Tarçın Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Çubuk Tarçın Kaç Kalori? Çubuk Tarçın Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Çubuk Tarçın yemek zararlı mı? faydalı mı? Çubuk Tarçın kaç kalori? Çubuk Tarçın içerisinde ne kadar protein, yağ ve lif var? Çubuk Tarçın içinde vitamin var mı? Kilo yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Besin değeri ne kadar?

Çubuk Tarçın kaç kalori, Çubuk Tarçın yemek şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Çubuk Tarçın gıdasının içerisinde hangi maddeler var? Zararlı mı? Faydalı mı? Ne sıklıkla tüketmek ve nasıl yemek lazım? Çubuk Tarçın ile ilgili sıkça sorular soruların cevabını vermeden önce Çubuk Tarçın ile ilgili tüm besin değerlerini bilmek gerekiyor.

Çubuk Tarçın İçerisinde Ne Kadar Kalsiyum Var?

Çubuk Tarçın içerisinde Kalsiyum bulunuyor. Özellikle süt ve süt ürünlerinde yüksek miktarda bulunan kalsiyum Çubuk Tarçın içerisinde de var. 1 Adet Çubuk Tarçın içerisinde 61,4 mg kalsiyum bulunuyor. Kalsiyumun kemik sağlığı ve kemik gelişimi için son derece faydalıdır. Günlük ihtiyacımızda inek sütü, peynir ve yoğurttan bol miktarda alabildiğimiz kalsiyumu Çubuk Tarçın yiyerek de alabiliyoruz. Çubuk Tarçın içerisinde bulunan kalsiyum da kemiklerimiz için son derece önemli bir besin kaynağıdır. Özellikle yaşlılıkta kemik sağlığımız için son derece önemli olan kalsiyumu tüketmemiz gerekmektedir. Bu sebeple Çubuk Tarçın yemek de kalsiyum almamız için önemli olacaktır.

Çubuk Tarçın İçerisinde Ne Kadar Kalori Var?

1 Adet Çubuk Tarçın içerisinde ortalama 13,6 kalori bulunuyor. Kalori nedir? Ne işe yarar? Çubuk Tarçın içerisinde bulunan kalori az mı çok mu? Faydalı mı zararlı mı? Gibi sorular günümüzde sıkça soruluyor. Çubuk Tarçın içesinde de belirli bir miktarda bulunan kalori, bizim enerji kaynağımızdır. Gün içerisinde yapacağımız tüm aktiviteler için enerjiye ihtiyaç duyarız. Ortalama 1 kilo verebilmek için yaklaşık olarak 7-8 bin kalori eksiye düşmemiz gerekmektedir. Çubuk Tarçın içerisinde bulunan kalori miktarıyla bunu dengelemek mümkün. Kalorisi fazla yiyecekleri az tüketmek her zaman bizim sağlığımız için önemli olacaktır.

Çubuk Tarçın İçerisinde Ne Kadar Karbonhidrat Var?

Çubuk Tarçın içerisinde Karbonhidrat bulunuyor. Karbonhidratların en büyük faydası vücutta enerji ve ısı ihtiyacını karşılıyor olması. 1 gram karbonhidrat yaklaşık olarak vücudumuza 4 kalori kazandırıyor. 1 Adet Çubuk Tarçın içerisinde yaklaşık olarak 2,8 g karbonhidrat bulunmaktadır.

Çubuk Tarçın İçerisinde Ne Kadar Kolesterol Var?

Çubuk Tarçın içerisinde hiç kolesterol yok. Kolesterol oranı 0.

Çubuk Tarçın İçerisinde Ne Kadar Lif Var?

Çubuk Tarçın içerisinde Lif bulunuyor. Günlük yaklaşık 25-30 gram arası tüketilmesi uygun olan lif 1 Adet Çubuk Tarçın içerisinde yaklaşık olarak 4.5 g olarak ölçümleniyor. Çubuk Tarçın içerisinde bulunan Lif'in en büyük faydalarından birisi bağırsakların hareketlerini düzenlemesidir. Bu sayede bağırsaklar dışkıyı çok daha rahat dışarı çıkarırlar. Çubuk Tarçın yediğimizde içerisindeki lif sayesinde düzenli tuvalete çıkarız ve bu da bizim zayıflamamız için önemli bir etken olabilir. Bunun dışında lifin diğer bir özelliği ise, kalp ve damar hastalarına iyi gelmesidir. Düzenli lif tüketenlerin tüketmeyenlere oranla damar tıkanıklığı gibi durumlardan daha uzak kaldığı belirtiliyor. Kolesterole de iyi gelen lif 1 Adet Çubuk Tarçın içerisinde 1,22 g olarak bulunuyor.

Çubuk Tarçın İçerisinde Ne Kadar Demir Var?

Çubuk Tarçın içerisinde Demir bulunuyor. Demirin en önemli görevlerinden birisi oksijen taşımaktır. Kan içerisinde oksijen taşıyan kan hücrelerinin üretiminde kullanılır. 1 Adet Çubuk Tarçın içerisinde yaklaşık olarak 1,91 demir vardır. Eğer vücutta demir oranı eksikse, yorgunluk, halsizlik, sürekli uyuma hissi, konsantrasyon bozukluğu gibi durumlar meydana gelir. Siz de Çubuk Tarçın tüketerek günlük Demir ihtiyacınızın belirli bir bölümünü buradan sağlayabilirsiniz. Eskiden de bildiğimiz gibi Demirin en çok olduğu besinlerden birisi Ispanaktır. Çubuk Tarçın içerisinde bulunan demir ile siz de yorgunluk, halsizlik, bitkinlik ve sürekli uyuma halini ortadan kaldırabilirsiniz.

Çubuk Tarçın İçerisinde Ne Kadar Yağ Var?

Çubuk Tarçın içerisinde Yağ bulunuyor. Aslında bildiğimiz üzere Çubuk Tarçın içerisinde de karşılaştığımız bu yağlar, vücudumuz için enerji kaynağı. Vücudumuz birçok fiziksel aktivite için enerjiye ihtiyaç duyar. Tam da bu zamanlarda gerekli enerji için vücutlarımızda depolanan yağlar yakılır. 1 Adet Çubuk Tarçın içerisinde 0,16 g yağ bulunmakta. Vücut yapımız limitsiz yağ depolamaya müsaittir. Dolayısıyla çok yağ depolayıp, bu yağı yakacak gerekli aktivite ve egzersizlerde bulunmazsak kilo almamız ve şişmanlamamız kaçınılmaz oluyor. Çubuk Tarçın içerisinde ki yağ oranı da bu anlamda önemli.

Çubuk Tarçın İçerisinde Ne Kadar Potasyum Var?

Çubuk Tarçın içerisinde Potasyum bunuluyor. Sabahtan akşama kadar aldığımız gıdalar içerisinde aslında günlük potasyum ihtiyacımızı çok rahat karşılıyoruz. Bu yiyeceklerin içerisinde Çubuk Tarçın yiyeceği de var. Çubuk Tarçın içerisinde de potasyum bulunuyor. 1 Adet Çubuk Tarçın içerisinde yaklaşık olarak 25 mg potasyum bulunuyor. Potasyumun en büyük faydalarından birisi kan basıncını dengeliyor olması. Bunun dışında yapılan araştırmalara göre potasyum tüketimi kemik kütlesinin yüksek olmasına da yardımcı oluyor. Çubuk Tarçın içerisinde de bulunan potasyum aynı zamanda böbrek taşlarına da iyi geliyor. Çubuk Tarçın tüketenler yani gerekli miktarda potasyum alanlarda böbrek taşı oranı, potasyumu eksik olanlara göre daha düşüktür. Diğer bir deyişle potasyum börek taşı oluşumunu engelliyor veya geciktiriyor.

Çubuk Tarçın İçerisinde Ne Kadar Protein Var?

Çubuk Tarçın içerisinde Protein bulunuyor. Çubuk Tarçın içerisinde bulunan bu protein aslında canlıların temel yapı taşlarından birisidir. Hayatın devamlılığı için çok çok önemli olan Protein Çubuk Tarçın dışında et, süt, balık ve diğer hayvansal besinlerde bulunuyor. Çubuk Tarçın içerisinde bulunan proteinin fazla alınması da karaciğer yetmezliği gibi hastalıklara neden olabiliyor. Bu sebeple Çubuk Tarçın içerisinde bulunan Protein miktarını günlük dozunu kaçırmadan almamız lazım. Örneğin sporcuların kullandığı protein tozlarının faydası olduğu kadar zararlarının da olabileceği söz konusu. 1 Adet Çubuk Tarçın içerisinde de 0,2 g Protein bulunuyor.

Çubuk Tarçın İçerisinde Ne Kadar Sodyum Var?

Çubuk Tarçın içerisinde Sodyum bulunuyor. Aslında günlük hayatımızda sodyumu en çok tuz ile alıyoruz. Ancak Çubuk Tarçın ile de bir miktar sodyum alıyoruz. Belirtmek gerekirse 1 Adet Çubuk Tarçın içerisinde yaklaşık olarak 1,3 mg sodyum bulunuyor. Peki Çubuk Tarçın içerisinde de yer alan sodyum ne işe yarıyor? Sodyum kasların sinir ve fonksiyonlarının etkin çalışmasını sağlıyor. Sinir hücreleri arasındaki elektrokimyasal iletişim sodyum ile oluyor. Ayrıca sodyum, vücuttaki birçok fonksiyonun düzenli olarak çalışmasına yardımcı olur. Siz de Çubuk Tarçın yiyerek sodyum almış olursunuz.

Çubuk Tarçın İçerisinde Ne Kadar A Vitamini Var?

Çubuk Tarçın içerinde A Vitamini bulunuyor. A Vitamini özellikle diş sağlığı, kemik yapısının güçlü ve dayanıklı olması ile cilt sağlığı için son derece önemlidir. Eğer vücutta A vitamini eksik kalırsa özellikle gözlerde başlayan bulanmalarla bu açığa verilir. Çubuk Tarçın içerisinde de A Vitamini bulunmaktadır. 1 Adet Çubuk Tarçın içerisinde yaklaşık olarak 1,3 iu A Vitamini bulunur. Çubuk Tarçın tüketerek siz de A Vitamini ihtiyacınızın bir bölümünü bu besinden karşılayabilirsiniz.

Çubuk Tarçın İçerisinde Ne Kadar C Vitamini Var?

Çubuk Tarçın içerisinde hiç C Vitamini yok. C Vitamini oranı 0.

Peki miktar olarak Çubuk Tarçın içerisindeki hangi maddeden ne kadar var? Mesela ne kadar Çubuk Tarçın yersek ne kadar kalori alıyoruz? Ne kadar vitamin alıyoruz? Çubuk Tarçın içerisinde ne kadar Karbonhidrat, Protein ve Yağ var? Çubuk Tarçın içerisinde vitamin var mı? Varsa hangi vitaminler var. İşte Çubuk Tarçın içerisindeki besinler ve miktarı...

1 Adet Çubuk Tarçın İçindeki Besinler

  • 2,8 Karbonhidrat
  • 0,2 Protein
  • 0,16 Yağ
  • 1,22 Lif
  • 0 Kolesterol
  • 1,3 Sodyum
  • 25 Potasyum
  • 61,4 Kalsiyum
  • 1,3 A Vitamini
  • 0 C Vitamini
  • 2,8 Karbonhidrat

1 Gram Çubuk Tarçın İçindeki Besinler

  • 0,56 Karbonhidrat
  • 0,04 Protein
  • 0,03 Yağ
  • 0,24 Lif
  • 0 Kolesterol
  • 0,26 Sodyum
  • 5 Potasyum
  • 12,28 Kalsiyum
  • 0,26 A Vitamini
  • 0 C Vitamini
  • 0,56 Karbonhidrat

DİĞER



EN ÇOK BAKILAN BESİNLER

BESİN DEĞERLERİ


ÇUBUK TARÇIN İÇİNDEKİ BESİNLER

Karbonhidrat (g)
0
 
Protein (g)
0
 
Yağ (g)
0
 
Kolesterol (mg)
0
 
Sodyum (mg)
0
 
Potasyum (mg)
0
 
Kalsiyum (mg)
0
 
Vitamin A (iu)
0
 
Vitamin C (mg)
0
 
Demir (g)
0