Dondurma Külahı Kaç Kalori?


MİKTAR

BİRİM



TOPLAM KALORİ



Dondurma Külahı Kaç Kalori? Dondurma Külahı Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Dondurma Külahı Kaç Kalori? Dondurma Külahı Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Dondurma Külahı yemek zararlı mı? faydalı mı? Dondurma Külahı kaç kalori? Dondurma Külahı içerisinde ne kadar protein, yağ ve lif var? Dondurma Külahı içinde vitamin var mı? Kilo yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Besin değeri ne kadar?

Dondurma Külahı kaç kalori, Dondurma Külahı yemek şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Dondurma Külahı gıdasının içerisinde hangi maddeler var? Zararlı mı? Faydalı mı? Ne sıklıkla tüketmek ve nasıl yemek lazım? Dondurma Külahı ile ilgili sıkça sorular soruların cevabını vermeden önce Dondurma Külahı ile ilgili tüm besin değerlerini bilmek gerekiyor.

Dondurma Külahı İçerisinde Ne Kadar Kalsiyum Var?

Dondurma Külahı içerisinde hiç kalsiyum yok. Kalsiyum oranı 0.

Dondurma Külahı İçerisinde Ne Kadar Kalori Var?

1 Adet Dondurma Külahı içerisinde ortalama 170,04 kalori bulunuyor. Kalori nedir? Ne işe yarar? Dondurma Külahı içerisinde bulunan kalori az mı çok mu? Faydalı mı zararlı mı? Gibi sorular günümüzde sıkça soruluyor. Dondurma Külahı içesinde de belirli bir miktarda bulunan kalori, bizim enerji kaynağımızdır. Gün içerisinde yapacağımız tüm aktiviteler için enerjiye ihtiyaç duyarız. Ortalama 1 kilo verebilmek için yaklaşık olarak 7-8 bin kalori eksiye düşmemiz gerekmektedir. Dondurma Külahı içerisinde bulunan kalori miktarıyla bunu dengelemek mümkün. Kalorisi fazla yiyecekleri az tüketmek her zaman bizim sağlığımız için önemli olacaktır.

Dondurma Külahı İçerisinde Ne Kadar Karbonhidrat Var?

Dondurma Külahı içerisinde Karbonhidrat bulunuyor. Karbonhidratların en büyük faydası vücutta enerji ve ısı ihtiyacını karşılıyor olması. 1 gram karbonhidrat yaklaşık olarak vücudumuza 4 kalori kazandırıyor. 1 Adet Dondurma Külahı içerisinde yaklaşık olarak 22,84 g karbonhidrat bulunmaktadır.

Dondurma Külahı İçerisinde Ne Kadar Kolesterol Var?

Dondurma Külahı içerisinde Kolestrol bulunuyor. Kolesterol kan içerisinde muma benzer bir yapıya sahip yağ türüdür. Dondurma Külahı içerisinde de bulunan bu kolesterol genel olarak ikiye ayrılır. İyi huylu ve kötü huylu kolestrol olarak adlandırılırlar. Kötü huylu olan kolesterol kalp krizi ve beyin kanamasına yol açarken, iyi huyku kolesterol ise tam tersi işlev görür. Yani kötü huyku kolestrolde yaşanan durumu tersine çevirir. 1 Adet Dondurma Külahı içerisinde yaklaşık olarak 24,96 mg kolesterol bulunmaktadır.

Dondurma Külahı İçerisinde Ne Kadar Lif Var?

Dondurma Külahı içerisinde Lif bulunuyor. Günlük yaklaşık 25-30 gram arası tüketilmesi uygun olan lif 1 Adet Dondurma Külahı içerisinde yaklaşık olarak 4.5 g olarak ölçümleniyor. Dondurma Külahı içerisinde bulunan Lif'in en büyük faydalarından birisi bağırsakların hareketlerini düzenlemesidir. Bu sayede bağırsaklar dışkıyı çok daha rahat dışarı çıkarırlar. Dondurma Külahı yediğimizde içerisindeki lif sayesinde düzenli tuvalete çıkarız ve bu da bizim zayıflamamız için önemli bir etken olabilir. Bunun dışında lifin diğer bir özelliği ise, kalp ve damar hastalarına iyi gelmesidir. Düzenli lif tüketenlerin tüketmeyenlere oranla damar tıkanıklığı gibi durumlardan daha uzak kaldığı belirtiliyor. Kolesterole de iyi gelen lif 1 Adet Dondurma Külahı içerisinde 0,7 g olarak bulunuyor.

Dondurma Külahı İçerisinde Ne Kadar Demir Var?

Dondurma Külahı içerisinde hiç demir yok. Demir oranı 0.

Dondurma Külahı İçerisinde Ne Kadar Yağ Var?

Dondurma Külahı içerisinde Yağ bulunuyor. Aslında bildiğimiz üzere Dondurma Külahı içerisinde de karşılaştığımız bu yağlar, vücudumuz için enerji kaynağı. Vücudumuz birçok fiziksel aktivite için enerjiye ihtiyaç duyar. Tam da bu zamanlarda gerekli enerji için vücutlarımızda depolanan yağlar yakılır. 1 Adet Dondurma Külahı içerisinde 7,91 g yağ bulunmakta. Vücut yapımız limitsiz yağ depolamaya müsaittir. Dolayısıyla çok yağ depolayıp, bu yağı yakacak gerekli aktivite ve egzersizlerde bulunmazsak kilo almamız ve şişmanlamamız kaçınılmaz oluyor. Dondurma Külahı içerisinde ki yağ oranı da bu anlamda önemli.

Dondurma Külahı İçerisinde Ne Kadar Potasyum Var?

Dondurma Külahı içerisinde Potasyum bunuluyor. Sabahtan akşama kadar aldığımız gıdalar içerisinde aslında günlük potasyum ihtiyacımızı çok rahat karşılıyoruz. Bu yiyeceklerin içerisinde Dondurma Külahı yiyeceği de var. Dondurma Külahı içerisinde de potasyum bulunuyor. 1 Adet Dondurma Külahı içerisinde yaklaşık olarak 159,9 mg potasyum bulunuyor. Potasyumun en büyük faydalarından birisi kan basıncını dengeliyor olması. Bunun dışında yapılan araştırmalara göre potasyum tüketimi kemik kütlesinin yüksek olmasına da yardımcı oluyor. Dondurma Külahı içerisinde de bulunan potasyum aynı zamanda böbrek taşlarına da iyi geliyor. Dondurma Külahı tüketenler yani gerekli miktarda potasyum alanlarda böbrek taşı oranı, potasyumu eksik olanlara göre daha düşüktür. Diğer bir deyişle potasyum börek taşı oluşumunu engelliyor veya geciktiriyor.

Dondurma Külahı İçerisinde Ne Kadar Protein Var?

Dondurma Külahı içerisinde Protein bulunuyor. Dondurma Külahı içerisinde bulunan bu protein aslında canlıların temel yapı taşlarından birisidir. Hayatın devamlılığı için çok çok önemli olan Protein Dondurma Külahı dışında et, süt, balık ve diğer hayvansal besinlerde bulunuyor. Dondurma Külahı içerisinde bulunan proteinin fazla alınması da karaciğer yetmezliği gibi hastalıklara neden olabiliyor. Bu sebeple Dondurma Külahı içerisinde bulunan Protein miktarını günlük dozunu kaçırmadan almamız lazım. Örneğin sporcuların kullandığı protein tozlarının faydası olduğu kadar zararlarının da olabileceği söz konusu. 1 Adet Dondurma Külahı içerisinde de 3,06 g Protein bulunuyor.

Dondurma Külahı İçerisinde Ne Kadar Sodyum Var?

Dondurma Külahı içerisinde Sodyum bulunuyor. Aslında günlük hayatımızda sodyumu en çok tuz ile alıyoruz. Ancak Dondurma Külahı ile de bir miktar sodyum alıyoruz. Belirtmek gerekirse 1 Adet Dondurma Külahı içerisinde yaklaşık olarak 55,38 mg sodyum bulunuyor. Peki Dondurma Külahı içerisinde de yer alan sodyum ne işe yarıyor? Sodyum kasların sinir ve fonksiyonlarının etkin çalışmasını sağlıyor. Sinir hücreleri arasındaki elektrokimyasal iletişim sodyum ile oluyor. Ayrıca sodyum, vücuttaki birçok fonksiyonun düzenli olarak çalışmasına yardımcı olur. Siz de Dondurma Külahı yiyerek sodyum almış olursunuz.

Dondurma Külahı İçerisinde Ne Kadar A Vitamini Var?

Dondurma Külahı içerisinde hiç A Vitamini yok. A Vitamini oranı 0.

Dondurma Külahı İçerisinde Ne Kadar C Vitamini Var?

Dondurma Külahı içerisinde hiç C Vitamini yok. C Vitamini oranı 0.

Peki miktar olarak Dondurma Külahı içerisindeki hangi maddeden ne kadar var? Mesela ne kadar Dondurma Külahı yersek ne kadar kalori alıyoruz? Ne kadar vitamin alıyoruz? Dondurma Külahı içerisinde ne kadar Karbonhidrat, Protein ve Yağ var? Dondurma Külahı içerisinde vitamin var mı? Varsa hangi vitaminler var. İşte Dondurma Külahı içerisindeki besinler ve miktarı...

1 Adet Dondurma Külahı İçindeki Besinler

  • 22,84 Karbonhidrat
  • 3,06 Protein
  • 7,91 Yağ
  • 0,7 Lif
  • 24,96 Kolesterol
  • 55,38 Sodyum
  • 159,9 Potasyum
  • 0 Kalsiyum
  • 0 A Vitamini
  • 0 C Vitamini
  • 22,84 Karbonhidrat

1 Gram Dondurma Külahı İçindeki Besinler

  • 0,29 Karbonhidrat
  • 0,04 Protein
  • 0,1 Yağ
  • 0,01 Lif
  • 0,32 Kolesterol
  • 0,71 Sodyum
  • 2,05 Potasyum
  • 0 Kalsiyum
  • 0 A Vitamini
  • 0 C Vitamini
  • 0,29 Karbonhidrat

DİĞER



EN ÇOK BAKILAN BESİNLER

BESİN DEĞERLERİ


DONDURMA KÜLAHI İÇİNDEKİ BESİNLER

Karbonhidrat (g)
0
 
Protein (g)
0
 
Yağ (g)
0
 
Kolesterol (mg)
0
 
Sodyum (mg)
0
 
Potasyum (mg)
0
 
Kalsiyum (mg)
0
 
Vitamin A (iu)
0
 
Vitamin C (mg)
0
 
Demir (g)
0