Hindistan Cevizi Gevreği Kaç Kalori?


MİKTAR

BİRİM



TOPLAM KALORİ



Hindistan Cevizi Gevreği Kaç Kalori? Hindistan Cevizi Gevreği Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Hindistan Cevizi Gevreği Kaç Kalori? Hindistan Cevizi Gevreği Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Hindistan Cevizi Gevreği yemek zararlı mı? faydalı mı? Hindistan Cevizi Gevreği kaç kalori? Hindistan Cevizi Gevreği içerisinde ne kadar protein, yağ ve lif var? Hindistan Cevizi Gevreği içinde vitamin var mı? Kilo yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Besin değeri ne kadar?

Hindistan Cevizi Gevreği kaç kalori, Hindistan Cevizi Gevreği yemek şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Hindistan Cevizi Gevreği gıdasının içerisinde hangi maddeler var? Zararlı mı? Faydalı mı? Ne sıklıkla tüketmek ve nasıl yemek lazım? Hindistan Cevizi Gevreği ile ilgili sıkça sorular soruların cevabını vermeden önce Hindistan Cevizi Gevreği ile ilgili tüm besin değerlerini bilmek gerekiyor.

Hindistan Cevizi Gevreği İçerisinde Ne Kadar Kalsiyum Var?

Hindistan Cevizi Gevreği içerisinde Kalsiyum bulunuyor. Özellikle süt ve süt ürünlerinde yüksek miktarda bulunan kalsiyum Hindistan Cevizi Gevreği içerisinde de var. 1 Yemek Kaşığı Hindistan Cevizi Gevreği içerisinde 0,53 mg kalsiyum bulunuyor. Kalsiyumun kemik sağlığı ve kemik gelişimi için son derece faydalıdır. Günlük ihtiyacımızda inek sütü, peynir ve yoğurttan bol miktarda alabildiğimiz kalsiyumu Hindistan Cevizi Gevreği yiyerek de alabiliyoruz. Hindistan Cevizi Gevreği içerisinde bulunan kalsiyum da kemiklerimiz için son derece önemli bir besin kaynağıdır. Özellikle yaşlılıkta kemik sağlığımız için son derece önemli olan kalsiyumu tüketmemiz gerekmektedir. Bu sebeple Hindistan Cevizi Gevreği yemek de kalsiyum almamız için önemli olacaktır.

Hindistan Cevizi Gevreği İçerisinde Ne Kadar Kalori Var?

1 Yemek Kaşığı Hindistan Cevizi Gevreği içerisinde ortalama 35,03 kalori bulunuyor. Kalori nedir? Ne işe yarar? Hindistan Cevizi Gevreği içerisinde bulunan kalori az mı çok mu? Faydalı mı zararlı mı? Gibi sorular günümüzde sıkça soruluyor. Hindistan Cevizi Gevreği içesinde de belirli bir miktarda bulunan kalori, bizim enerji kaynağımızdır. Gün içerisinde yapacağımız tüm aktiviteler için enerjiye ihtiyaç duyarız. Ortalama 1 kilo verebilmek için yaklaşık olarak 7-8 bin kalori eksiye düşmemiz gerekmektedir. Hindistan Cevizi Gevreği içerisinde bulunan kalori miktarıyla bunu dengelemek mümkün. Kalorisi fazla yiyecekleri az tüketmek her zaman bizim sağlığımız için önemli olacaktır.

Hindistan Cevizi Gevreği İçerisinde Ne Kadar Karbonhidrat Var?

Hindistan Cevizi Gevreği içerisinde Karbonhidrat bulunuyor. Karbonhidratların en büyük faydası vücutta enerji ve ısı ihtiyacını karşılıyor olması. 1 gram karbonhidrat yaklaşık olarak vücudumuza 4 kalori kazandırıyor. 1 Yemek Kaşığı Hindistan Cevizi Gevreği içerisinde yaklaşık olarak 4 g karbonhidrat bulunmaktadır.

Hindistan Cevizi Gevreği İçerisinde Ne Kadar Kolesterol Var?

Hindistan Cevizi Gevreği içerisinde hiç kolesterol yok. Kolesterol oranı 0.

Hindistan Cevizi Gevreği İçerisinde Ne Kadar Lif Var?

Hindistan Cevizi Gevreği içerisinde Lif bulunuyor. Günlük yaklaşık 25-30 gram arası tüketilmesi uygun olan lif 1 Yemek Kaşığı Hindistan Cevizi Gevreği içerisinde yaklaşık olarak 4.5 g olarak ölçümleniyor. Hindistan Cevizi Gevreği içerisinde bulunan Lif'in en büyük faydalarından birisi bağırsakların hareketlerini düzenlemesidir. Bu sayede bağırsaklar dışkıyı çok daha rahat dışarı çıkarırlar. Hindistan Cevizi Gevreği yediğimizde içerisindeki lif sayesinde düzenli tuvalete çıkarız ve bu da bizim zayıflamamız için önemli bir etken olabilir. Bunun dışında lifin diğer bir özelliği ise, kalp ve damar hastalarına iyi gelmesidir. Düzenli lif tüketenlerin tüketmeyenlere oranla damar tıkanıklığı gibi durumlardan daha uzak kaldığı belirtiliyor. Kolesterole de iyi gelen lif 1 Yemek Kaşığı Hindistan Cevizi Gevreği içerisinde 1 g olarak bulunuyor.

Hindistan Cevizi Gevreği İçerisinde Ne Kadar Demir Var?

Hindistan Cevizi Gevreği içerisinde hiç demir yok. Demir oranı 0.

Hindistan Cevizi Gevreği İçerisinde Ne Kadar Yağ Var?

Hindistan Cevizi Gevreği içerisinde Yağ bulunuyor. Aslında bildiğimiz üzere Hindistan Cevizi Gevreği içerisinde de karşılaştığımız bu yağlar, vücudumuz için enerji kaynağı. Vücudumuz birçok fiziksel aktivite için enerjiye ihtiyaç duyar. Tam da bu zamanlarda gerekli enerji için vücutlarımızda depolanan yağlar yakılır. 1 Yemek Kaşığı Hindistan Cevizi Gevreği içerisinde 1,75 g yağ bulunmakta. Vücut yapımız limitsiz yağ depolamaya müsaittir. Dolayısıyla çok yağ depolayıp, bu yağı yakacak gerekli aktivite ve egzersizlerde bulunmazsak kilo almamız ve şişmanlamamız kaçınılmaz oluyor. Hindistan Cevizi Gevreği içerisinde ki yağ oranı da bu anlamda önemli.

Hindistan Cevizi Gevreği İçerisinde Ne Kadar Potasyum Var?

Hindistan Cevizi Gevreği içerisinde Potasyum bunuluyor. Sabahtan akşama kadar aldığımız gıdalar içerisinde aslında günlük potasyum ihtiyacımızı çok rahat karşılıyoruz. Bu yiyeceklerin içerisinde Hindistan Cevizi Gevreği yiyeceği de var. Hindistan Cevizi Gevreği içerisinde de potasyum bulunuyor. 1 Yemek Kaşığı Hindistan Cevizi Gevreği içerisinde yaklaşık olarak 27,53 mg potasyum bulunuyor. Potasyumun en büyük faydalarından birisi kan basıncını dengeliyor olması. Bunun dışında yapılan araştırmalara göre potasyum tüketimi kemik kütlesinin yüksek olmasına da yardımcı oluyor. Hindistan Cevizi Gevreği içerisinde de bulunan potasyum aynı zamanda böbrek taşlarına da iyi geliyor. Hindistan Cevizi Gevreği tüketenler yani gerekli miktarda potasyum alanlarda böbrek taşı oranı, potasyumu eksik olanlara göre daha düşüktür. Diğer bir deyişle potasyum börek taşı oluşumunu engelliyor veya geciktiriyor.

Hindistan Cevizi Gevreği İçerisinde Ne Kadar Protein Var?

Hindistan Cevizi Gevreği içerisinde hiç protein yok. Protein oranı 0.

Hindistan Cevizi Gevreği İçerisinde Ne Kadar Sodyum Var?

Hindistan Cevizi Gevreği içerisinde Sodyum bulunuyor. Aslında günlük hayatımızda sodyumu en çok tuz ile alıyoruz. Ancak Hindistan Cevizi Gevreği ile de bir miktar sodyum alıyoruz. Belirtmek gerekirse 1 Yemek Kaşığı Hindistan Cevizi Gevreği içerisinde yaklaşık olarak 9,98 mg sodyum bulunuyor. Peki Hindistan Cevizi Gevreği içerisinde de yer alan sodyum ne işe yarıyor? Sodyum kasların sinir ve fonksiyonlarının etkin çalışmasını sağlıyor. Sinir hücreleri arasındaki elektrokimyasal iletişim sodyum ile oluyor. Ayrıca sodyum, vücuttaki birçok fonksiyonun düzenli olarak çalışmasına yardımcı olur. Siz de Hindistan Cevizi Gevreği yiyerek sodyum almış olursunuz.

Hindistan Cevizi Gevreği İçerisinde Ne Kadar A Vitamini Var?

Hindistan Cevizi Gevreği içerisinde hiç A Vitamini yok. A Vitamini oranı 0.

Hindistan Cevizi Gevreği İçerisinde Ne Kadar C Vitamini Var?

Hindistan Cevizi Gevreği içerisinde hiç C Vitamini yok. C Vitamini oranı 0.

Peki miktar olarak Hindistan Cevizi Gevreği içerisindeki hangi maddeden ne kadar var? Mesela ne kadar Hindistan Cevizi Gevreği yersek ne kadar kalori alıyoruz? Ne kadar vitamin alıyoruz? Hindistan Cevizi Gevreği içerisinde ne kadar Karbonhidrat, Protein ve Yağ var? Hindistan Cevizi Gevreği içerisinde vitamin var mı? Varsa hangi vitaminler var. İşte Hindistan Cevizi Gevreği içerisindeki besinler ve miktarı...

1 Yemek Kaşığı Hindistan Cevizi Gevreği İçindeki Besinler

  • 4 Karbonhidrat
  • 0 Protein
  • 1,75 Yağ
  • 1 Lif
  • 0 Kolesterol
  • 9,98 Sodyum
  • 27,53 Potasyum
  • 0,53 Kalsiyum
  • 0 A Vitamini
  • 0 C Vitamini
  • 4 Karbonhidrat

1 Gram Hindistan Cevizi Gevreği İçindeki Besinler

  • 0,53 Karbonhidrat
  • 0 Protein
  • 0,23 Yağ
  • 0,13 Lif
  • 0 Kolesterol
  • 1,33 Sodyum
  • 3,67 Potasyum
  • 0,07 Kalsiyum
  • 0 A Vitamini
  • 0 C Vitamini
  • 0,53 Karbonhidrat

DİĞER



EN ÇOK BAKILAN BESİNLER

BESİN DEĞERLERİ


HİNDİSTAN CEVİZİ GEVREĞİ İÇİNDEKİ BESİNLER

Karbonhidrat (g)
0
 
Protein (g)
0
 
Yağ (g)
0
 
Kolesterol (mg)
0
 
Sodyum (mg)
0
 
Potasyum (mg)
0
 
Kalsiyum (mg)
0
 
Vitamin A (iu)
0
 
Vitamin C (mg)
0
 
Demir (g)
0