Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) kaç kalori, Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) yemek şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) gıdasının içerisinde hangi maddeler var? Zararlı mı? Faydalı mı? Ne sıklıkla tüketmek ve nasıl yemek lazım? Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) ile ilgili sıkça sorular soruların cevabını vermeden önce Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) ile ilgili tüm besin değerlerini bilmek gerekiyor.
Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) içerisinde Kalsiyum bulunuyor. Özellikle süt ve süt ürünlerinde yüksek miktarda bulunan kalsiyum Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) içerisinde de var. 1 Avuç Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) içerisinde 18 mg kalsiyum bulunuyor. Kalsiyumun kemik sağlığı ve kemik gelişimi için son derece faydalıdır. Günlük ihtiyacımızda inek sütü, peynir ve yoğurttan bol miktarda alabildiğimiz kalsiyumu Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) yiyerek de alabiliyoruz. Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) içerisinde bulunan kalsiyum da kemiklerimiz için son derece önemli bir besin kaynağıdır. Özellikle yaşlılıkta kemik sağlığımız için son derece önemli olan kalsiyumu tüketmemiz gerekmektedir. Bu sebeple Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) yemek de kalsiyum almamız için önemli olacaktır.
1 Avuç Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) içerisinde ortalama 229,6 kalori bulunuyor. Kalori nedir? Ne işe yarar? Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) içerisinde bulunan kalori az mı çok mu? Faydalı mı zararlı mı? Gibi sorular günümüzde sıkça soruluyor. Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) içesinde de belirli bir miktarda bulunan kalori, bizim enerji kaynağımızdır. Gün içerisinde yapacağımız tüm aktiviteler için enerjiye ihtiyaç duyarız. Ortalama 1 kilo verebilmek için yaklaşık olarak 7-8 bin kalori eksiye düşmemiz gerekmektedir. Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) içerisinde bulunan kalori miktarıyla bunu dengelemek mümkün. Kalorisi fazla yiyecekleri az tüketmek her zaman bizim sağlığımız için önemli olacaktır.
Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) içerisinde Karbonhidrat bulunuyor. Karbonhidratların en büyük faydası vücutta enerji ve ısı ihtiyacını karşılıyor olması. 1 gram karbonhidrat yaklaşık olarak vücudumuza 4 kalori kazandırıyor. 1 Avuç Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) içerisinde yaklaşık olarak 13,08 g karbonhidrat bulunmaktadır.
Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) içerisinde hiç kolesterol yok. Kolesterol oranı 0.
Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) içerisinde Lif bulunuyor. Günlük yaklaşık 25-30 gram arası tüketilmesi uygun olan lif 1 Avuç Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) içerisinde yaklaşık olarak 4.5 g olarak ölçümleniyor. Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) içerisinde bulunan Lif'in en büyük faydalarından birisi bağırsakların hareketlerini düzenlemesidir. Bu sayede bağırsaklar dışkıyı çok daha rahat dışarı çıkarırlar. Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) yediğimizde içerisindeki lif sayesinde düzenli tuvalete çıkarız ve bu da bizim zayıflamamız için önemli bir etken olabilir. Bunun dışında lifin diğer bir özelliği ise, kalp ve damar hastalarına iyi gelmesidir. Düzenli lif tüketenlerin tüketmeyenlere oranla damar tıkanıklığı gibi durumlardan daha uzak kaldığı belirtiliyor. Kolesterole de iyi gelen lif 1 Avuç Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) içerisinde 1,2 g olarak bulunuyor.
Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) içerisinde Demir bulunuyor. Demirin en önemli görevlerinden birisi oksijen taşımaktır. Kan içerisinde oksijen taşıyan kan hücrelerinin üretiminde kullanılır. 1 Avuç Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) içerisinde yaklaşık olarak 2,4 demir vardır. Eğer vücutta demir oranı eksikse, yorgunluk, halsizlik, sürekli uyuma hissi, konsantrasyon bozukluğu gibi durumlar meydana gelir. Siz de Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) tüketerek günlük Demir ihtiyacınızın belirli bir bölümünü buradan sağlayabilirsiniz. Eskiden de bildiğimiz gibi Demirin en çok olduğu besinlerden birisi Ispanaktır. Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) içerisinde bulunan demir ile siz de yorgunluk, halsizlik, bitkinlik ve sürekli uyuma halini ortadan kaldırabilirsiniz.
Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) içerisinde Yağ bulunuyor. Aslında bildiğimiz üzere Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) içerisinde de karşılaştığımız bu yağlar, vücudumuz için enerji kaynağı. Vücudumuz birçok fiziksel aktivite için enerjiye ihtiyaç duyar. Tam da bu zamanlarda gerekli enerji için vücutlarımızda depolanan yağlar yakılır. 1 Avuç Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) içerisinde 18,54 g yağ bulunmakta. Vücut yapımız limitsiz yağ depolamaya müsaittir. Dolayısıyla çok yağ depolayıp, bu yağı yakacak gerekli aktivite ve egzersizlerde bulunmazsak kilo almamız ve şişmanlamamız kaçınılmaz oluyor. Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) içerisinde ki yağ oranı da bu anlamda önemli.
Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) içerisinde Potasyum bunuluyor. Sabahtan akşama kadar aldığımız gıdalar içerisinde aslında günlük potasyum ihtiyacımızı çok rahat karşılıyoruz. Bu yiyeceklerin içerisinde Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) yiyeceği de var. Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) içerisinde de potasyum bulunuyor. 1 Avuç Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) içerisinde yaklaşık olarak 226 mg potasyum bulunuyor. Potasyumun en büyük faydalarından birisi kan basıncını dengeliyor olması. Bunun dışında yapılan araştırmalara göre potasyum tüketimi kemik kütlesinin yüksek olmasına da yardımcı oluyor. Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) içerisinde de bulunan potasyum aynı zamanda böbrek taşlarına da iyi geliyor. Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) tüketenler yani gerekli miktarda potasyum alanlarda böbrek taşı oranı, potasyumu eksik olanlara göre daha düşüktür. Diğer bir deyişle potasyum börek taşı oluşumunu engelliyor veya geciktiriyor.
Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) içerisinde Protein bulunuyor. Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) içerisinde bulunan bu protein aslında canlıların temel yapı taşlarından birisidir. Hayatın devamlılığı için çok çok önemli olan Protein Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) dışında et, süt, balık ve diğer hayvansal besinlerde bulunuyor. Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) içerisinde bulunan proteinin fazla alınması da karaciğer yetmezliği gibi hastalıklara neden olabiliyor. Bu sebeple Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) içerisinde bulunan Protein miktarını günlük dozunu kaçırmadan almamız lazım. Örneğin sporcuların kullandığı protein tozlarının faydası olduğu kadar zararlarının da olabileceği söz konusu. 1 Avuç Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) içerisinde de 6,12 g Protein bulunuyor.
Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) içerisinde Sodyum bulunuyor. Aslında günlük hayatımızda sodyumu en çok tuz ile alıyoruz. Ancak Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) ile de bir miktar sodyum alıyoruz. Belirtmek gerekirse 1 Avuç Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) içerisinde yaklaşık olarak 6,4 mg sodyum bulunuyor. Peki Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) içerisinde de yer alan sodyum ne işe yarıyor? Sodyum kasların sinir ve fonksiyonlarının etkin çalışmasını sağlıyor. Sinir hücreleri arasındaki elektrokimyasal iletişim sodyum ile oluyor. Ayrıca sodyum, vücuttaki birçok fonksiyonun düzenli olarak çalışmasına yardımcı olur. Siz de Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) yiyerek sodyum almış olursunuz.
Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) içerisinde hiç A Vitamini yok. A Vitamini oranı 0.
Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) içerisinde hiç C Vitamini yok. C Vitamini oranı 0.
Peki miktar olarak Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) içerisindeki hangi maddeden ne kadar var? Mesela ne kadar Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) yersek ne kadar kalori alıyoruz? Ne kadar vitamin alıyoruz? Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) içerisinde ne kadar Karbonhidrat, Protein ve Yağ var? Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) içerisinde vitamin var mı? Varsa hangi vitaminler var. İşte Kaju Fıstığı (Kavrulmuş) içerisindeki besinler ve miktarı...