Karadut Kaç Kalori?


MİKTAR

BİRİM



TOPLAM KALORİ



Karadut Kaç Kalori? Karadut Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Karadut Kaç Kalori? Karadut Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Karadut yemek zararlı mı? faydalı mı? Karadut kaç kalori? Karadut içerisinde ne kadar protein, yağ ve lif var? Karadut içinde vitamin var mı? Kilo yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Besin değeri ne kadar?

Karadut kaç kalori, Karadut yemek şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Karadut gıdasının içerisinde hangi maddeler var? Zararlı mı? Faydalı mı? Ne sıklıkla tüketmek ve nasıl yemek lazım? Karadut ile ilgili sıkça sorular soruların cevabını vermeden önce Karadut ile ilgili tüm besin değerlerini bilmek gerekiyor.

Karadut İçerisinde Ne Kadar Kalsiyum Var?

Karadut içerisinde hiç kalsiyum yok. Kalsiyum oranı 0.

Karadut İçerisinde Ne Kadar Kalori Var?

1 Su Bardağı (200 ml lik) Karadut içerisinde ortalama 686 kalori bulunuyor. Kalori nedir? Ne işe yarar? Karadut içerisinde bulunan kalori az mı çok mu? Faydalı mı zararlı mı? Gibi sorular günümüzde sıkça soruluyor. Karadut içesinde de belirli bir miktarda bulunan kalori, bizim enerji kaynağımızdır. Gün içerisinde yapacağımız tüm aktiviteler için enerjiye ihtiyaç duyarız. Ortalama 1 kilo verebilmek için yaklaşık olarak 7-8 bin kalori eksiye düşmemiz gerekmektedir. Karadut içerisinde bulunan kalori miktarıyla bunu dengelemek mümkün. Kalorisi fazla yiyecekleri az tüketmek her zaman bizim sağlığımız için önemli olacaktır.

Karadut İçerisinde Ne Kadar Karbonhidrat Var?

Karadut içerisinde hiç karbonhidrat yok. Karbonhidrat oranı 0.

Karadut İçerisinde Ne Kadar Kolesterol Var?

Karadut içerisinde hiç kolesterol yok. Kolesterol oranı 0.

Karadut İçerisinde Ne Kadar Lif Var?

Karadut içerisinde Lif bulunuyor. Günlük yaklaşık 25-30 gram arası tüketilmesi uygun olan lif 1 Su Bardağı (200 ml lik) Karadut içerisinde yaklaşık olarak 4.5 g olarak ölçümleniyor. Karadut içerisinde bulunan Lif'in en büyük faydalarından birisi bağırsakların hareketlerini düzenlemesidir. Bu sayede bağırsaklar dışkıyı çok daha rahat dışarı çıkarırlar. Karadut yediğimizde içerisindeki lif sayesinde düzenli tuvalete çıkarız ve bu da bizim zayıflamamız için önemli bir etken olabilir. Bunun dışında lifin diğer bir özelliği ise, kalp ve damar hastalarına iyi gelmesidir. Düzenli lif tüketenlerin tüketmeyenlere oranla damar tıkanıklığı gibi durumlardan daha uzak kaldığı belirtiliyor. Kolesterole de iyi gelen lif 1 Su Bardağı (200 ml lik) Karadut içerisinde 4,4 g olarak bulunuyor.

Karadut İçerisinde Ne Kadar Demir Var?

Karadut içerisinde hiç demir yok. Demir oranı 0.

Karadut İçerisinde Ne Kadar Yağ Var?

Karadut içerisinde Yağ bulunuyor. Aslında bildiğimiz üzere Karadut içerisinde de karşılaştığımız bu yağlar, vücudumuz için enerji kaynağı. Vücudumuz birçok fiziksel aktivite için enerjiye ihtiyaç duyar. Tam da bu zamanlarda gerekli enerji için vücutlarımızda depolanan yağlar yakılır. 1 Su Bardağı (200 ml lik) Karadut içerisinde 112 g yağ bulunmakta. Vücut yapımız limitsiz yağ depolamaya müsaittir. Dolayısıyla çok yağ depolayıp, bu yağı yakacak gerekli aktivite ve egzersizlerde bulunmazsak kilo almamız ve şişmanlamamız kaçınılmaz oluyor. Karadut içerisinde ki yağ oranı da bu anlamda önemli.

Karadut İçerisinde Ne Kadar Potasyum Var?

Karadut içerisinde Potasyum bunuluyor. Sabahtan akşama kadar aldığımız gıdalar içerisinde aslında günlük potasyum ihtiyacımızı çok rahat karşılıyoruz. Bu yiyeceklerin içerisinde Karadut yiyeceği de var. Karadut içerisinde de potasyum bulunuyor. 1 Su Bardağı (200 ml lik) Karadut içerisinde yaklaşık olarak 0,34 mg potasyum bulunuyor. Potasyumun en büyük faydalarından birisi kan basıncını dengeliyor olması. Bunun dışında yapılan araştırmalara göre potasyum tüketimi kemik kütlesinin yüksek olmasına da yardımcı oluyor. Karadut içerisinde de bulunan potasyum aynı zamanda böbrek taşlarına da iyi geliyor. Karadut tüketenler yani gerekli miktarda potasyum alanlarda böbrek taşı oranı, potasyumu eksik olanlara göre daha düşüktür. Diğer bir deyişle potasyum börek taşı oluşumunu engelliyor veya geciktiriyor.

Karadut İçerisinde Ne Kadar Protein Var?

Karadut içerisinde Protein bulunuyor. Karadut içerisinde bulunan bu protein aslında canlıların temel yapı taşlarından birisidir. Hayatın devamlılığı için çok çok önemli olan Protein Karadut dışında et, süt, balık ve diğer hayvansal besinlerde bulunuyor. Karadut içerisinde bulunan proteinin fazla alınması da karaciğer yetmezliği gibi hastalıklara neden olabiliyor. Bu sebeple Karadut içerisinde bulunan Protein miktarını günlük dozunu kaçırmadan almamız lazım. Örneğin sporcuların kullandığı protein tozlarının faydası olduğu kadar zararlarının da olabileceği söz konusu. 1 Su Bardağı (200 ml lik) Karadut içerisinde de 3,98 g Protein bulunuyor.

Karadut İçerisinde Ne Kadar Sodyum Var?

Karadut içerisinde Sodyum bulunuyor. Aslında günlük hayatımızda sodyumu en çok tuz ile alıyoruz. Ancak Karadut ile de bir miktar sodyum alıyoruz. Belirtmek gerekirse 1 Su Bardağı (200 ml lik) Karadut içerisinde yaklaşık olarak 0,04 mg sodyum bulunuyor. Peki Karadut içerisinde de yer alan sodyum ne işe yarıyor? Sodyum kasların sinir ve fonksiyonlarının etkin çalışmasını sağlıyor. Sinir hücreleri arasındaki elektrokimyasal iletişim sodyum ile oluyor. Ayrıca sodyum, vücuttaki birçok fonksiyonun düzenli olarak çalışmasına yardımcı olur. Siz de Karadut yiyerek sodyum almış olursunuz.

Karadut İçerisinde Ne Kadar A Vitamini Var?

Karadut içerisinde hiç A Vitamini yok. A Vitamini oranı 0.

Karadut İçerisinde Ne Kadar C Vitamini Var?

Karadut içerisinde hiç C Vitamini yok. C Vitamini oranı 0.

Peki miktar olarak Karadut içerisindeki hangi maddeden ne kadar var? Mesela ne kadar Karadut yersek ne kadar kalori alıyoruz? Ne kadar vitamin alıyoruz? Karadut içerisinde ne kadar Karbonhidrat, Protein ve Yağ var? Karadut içerisinde vitamin var mı? Varsa hangi vitaminler var. İşte Karadut içerisindeki besinler ve miktarı...

1 Su Bardağı (200 ml lik) Karadut İçindeki Besinler

  • 0 Karbonhidrat
  • 3,98 Protein
  • 112 Yağ
  • 4,4 Lif
  • 0 Kolesterol
  • 0,04 Sodyum
  • 0,34 Potasyum
  • 0 Kalsiyum
  • 0 A Vitamini
  • 0 C Vitamini
  • 0 Karbonhidrat

DİĞER



EN ÇOK BAKILAN BESİNLER

BESİN DEĞERLERİ


KARADUT İÇİNDEKİ BESİNLER

Karbonhidrat (g)
0
 
Protein (g)
0
 
Yağ (g)
0
 
Kolesterol (mg)
0
 
Sodyum (mg)
0
 
Potasyum (mg)
0
 
Kalsiyum (mg)
0
 
Vitamin A (iu)
0
 
Vitamin C (mg)
0
 
Demir (g)
0