Kekikli Kuskus Kaç Kalori?


MİKTAR

BİRİM



TOPLAM KALORİ



Kekikli Kuskus Kaç Kalori? Kekikli Kuskus Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Kekikli Kuskus Kaç Kalori? Kekikli Kuskus Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Kekikli Kuskus yemek zararlı mı? faydalı mı? Kekikli Kuskus kaç kalori? Kekikli Kuskus içerisinde ne kadar protein, yağ ve lif var? Kekikli Kuskus içinde vitamin var mı? Kilo yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Besin değeri ne kadar?

Kekikli Kuskus kaç kalori, Kekikli Kuskus yemek şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Kekikli Kuskus gıdasının içerisinde hangi maddeler var? Zararlı mı? Faydalı mı? Ne sıklıkla tüketmek ve nasıl yemek lazım? Kekikli Kuskus ile ilgili sıkça sorular soruların cevabını vermeden önce Kekikli Kuskus ile ilgili tüm besin değerlerini bilmek gerekiyor.

Kekikli Kuskus İçerisinde Ne Kadar Kalsiyum Var?

Kekikli Kuskus içerisinde Kalsiyum bulunuyor. Özellikle süt ve süt ürünlerinde yüksek miktarda bulunan kalsiyum Kekikli Kuskus içerisinde de var. 1 Porsiyon (Orta) Kekikli Kuskus içerisinde 11,11 mg kalsiyum bulunuyor. Kalsiyumun kemik sağlığı ve kemik gelişimi için son derece faydalıdır. Günlük ihtiyacımızda inek sütü, peynir ve yoğurttan bol miktarda alabildiğimiz kalsiyumu Kekikli Kuskus yiyerek de alabiliyoruz. Kekikli Kuskus içerisinde bulunan kalsiyum da kemiklerimiz için son derece önemli bir besin kaynağıdır. Özellikle yaşlılıkta kemik sağlığımız için son derece önemli olan kalsiyumu tüketmemiz gerekmektedir. Bu sebeple Kekikli Kuskus yemek de kalsiyum almamız için önemli olacaktır.

Kekikli Kuskus İçerisinde Ne Kadar Kalori Var?

1 Porsiyon (Orta) Kekikli Kuskus içerisinde ortalama 71,37 kalori bulunuyor. Kalori nedir? Ne işe yarar? Kekikli Kuskus içerisinde bulunan kalori az mı çok mu? Faydalı mı zararlı mı? Gibi sorular günümüzde sıkça soruluyor. Kekikli Kuskus içesinde de belirli bir miktarda bulunan kalori, bizim enerji kaynağımızdır. Gün içerisinde yapacağımız tüm aktiviteler için enerjiye ihtiyaç duyarız. Ortalama 1 kilo verebilmek için yaklaşık olarak 7-8 bin kalori eksiye düşmemiz gerekmektedir. Kekikli Kuskus içerisinde bulunan kalori miktarıyla bunu dengelemek mümkün. Kalorisi fazla yiyecekleri az tüketmek her zaman bizim sağlığımız için önemli olacaktır.

Kekikli Kuskus İçerisinde Ne Kadar Karbonhidrat Var?

Kekikli Kuskus içerisinde Karbonhidrat bulunuyor. Karbonhidratların en büyük faydası vücutta enerji ve ısı ihtiyacını karşılıyor olması. 1 gram karbonhidrat yaklaşık olarak vücudumuza 4 kalori kazandırıyor. 1 Porsiyon (Orta) Kekikli Kuskus içerisinde yaklaşık olarak 7,13 g karbonhidrat bulunmaktadır.

Kekikli Kuskus İçerisinde Ne Kadar Kolesterol Var?

Kekikli Kuskus içerisinde Kolestrol bulunuyor. Kolesterol kan içerisinde muma benzer bir yapıya sahip yağ türüdür. Kekikli Kuskus içerisinde de bulunan bu kolesterol genel olarak ikiye ayrılır. İyi huylu ve kötü huylu kolestrol olarak adlandırılırlar. Kötü huylu olan kolesterol kalp krizi ve beyin kanamasına yol açarken, iyi huyku kolesterol ise tam tersi işlev görür. Yani kötü huyku kolestrolde yaşanan durumu tersine çevirir. 1 Porsiyon (Orta) Kekikli Kuskus içerisinde yaklaşık olarak 7,55 mg kolesterol bulunmaktadır.

Kekikli Kuskus İçerisinde Ne Kadar Lif Var?

Kekikli Kuskus içerisinde Lif bulunuyor. Günlük yaklaşık 25-30 gram arası tüketilmesi uygun olan lif 1 Porsiyon (Orta) Kekikli Kuskus içerisinde yaklaşık olarak 4.5 g olarak ölçümleniyor. Kekikli Kuskus içerisinde bulunan Lif'in en büyük faydalarından birisi bağırsakların hareketlerini düzenlemesidir. Bu sayede bağırsaklar dışkıyı çok daha rahat dışarı çıkarırlar. Kekikli Kuskus yediğimizde içerisindeki lif sayesinde düzenli tuvalete çıkarız ve bu da bizim zayıflamamız için önemli bir etken olabilir. Bunun dışında lifin diğer bir özelliği ise, kalp ve damar hastalarına iyi gelmesidir. Düzenli lif tüketenlerin tüketmeyenlere oranla damar tıkanıklığı gibi durumlardan daha uzak kaldığı belirtiliyor. Kolesterole de iyi gelen lif 1 Porsiyon (Orta) Kekikli Kuskus içerisinde 0,37 g olarak bulunuyor.

Kekikli Kuskus İçerisinde Ne Kadar Demir Var?

Kekikli Kuskus içerisinde Demir bulunuyor. Demirin en önemli görevlerinden birisi oksijen taşımaktır. Kan içerisinde oksijen taşıyan kan hücrelerinin üretiminde kullanılır. 1 Porsiyon (Orta) Kekikli Kuskus içerisinde yaklaşık olarak 0,23 demir vardır. Eğer vücutta demir oranı eksikse, yorgunluk, halsizlik, sürekli uyuma hissi, konsantrasyon bozukluğu gibi durumlar meydana gelir. Siz de Kekikli Kuskus tüketerek günlük Demir ihtiyacınızın belirli bir bölümünü buradan sağlayabilirsiniz. Eskiden de bildiğimiz gibi Demirin en çok olduğu besinlerden birisi Ispanaktır. Kekikli Kuskus içerisinde bulunan demir ile siz de yorgunluk, halsizlik, bitkinlik ve sürekli uyuma halini ortadan kaldırabilirsiniz.

Kekikli Kuskus İçerisinde Ne Kadar Yağ Var?

Kekikli Kuskus içerisinde Yağ bulunuyor. Aslında bildiğimiz üzere Kekikli Kuskus içerisinde de karşılaştığımız bu yağlar, vücudumuz için enerji kaynağı. Vücudumuz birçok fiziksel aktivite için enerjiye ihtiyaç duyar. Tam da bu zamanlarda gerekli enerji için vücutlarımızda depolanan yağlar yakılır. 1 Porsiyon (Orta) Kekikli Kuskus içerisinde 4,39 g yağ bulunmakta. Vücut yapımız limitsiz yağ depolamaya müsaittir. Dolayısıyla çok yağ depolayıp, bu yağı yakacak gerekli aktivite ve egzersizlerde bulunmazsak kilo almamız ve şişmanlamamız kaçınılmaz oluyor. Kekikli Kuskus içerisinde ki yağ oranı da bu anlamda önemli.

Kekikli Kuskus İçerisinde Ne Kadar Potasyum Var?

Kekikli Kuskus içerisinde Potasyum bunuluyor. Sabahtan akşama kadar aldığımız gıdalar içerisinde aslında günlük potasyum ihtiyacımızı çok rahat karşılıyoruz. Bu yiyeceklerin içerisinde Kekikli Kuskus yiyeceği de var. Kekikli Kuskus içerisinde de potasyum bulunuyor. 1 Porsiyon (Orta) Kekikli Kuskus içerisinde yaklaşık olarak 93,07 mg potasyum bulunuyor. Potasyumun en büyük faydalarından birisi kan basıncını dengeliyor olması. Bunun dışında yapılan araştırmalara göre potasyum tüketimi kemik kütlesinin yüksek olmasına da yardımcı oluyor. Kekikli Kuskus içerisinde de bulunan potasyum aynı zamanda böbrek taşlarına da iyi geliyor. Kekikli Kuskus tüketenler yani gerekli miktarda potasyum alanlarda böbrek taşı oranı, potasyumu eksik olanlara göre daha düşüktür. Diğer bir deyişle potasyum börek taşı oluşumunu engelliyor veya geciktiriyor.

Kekikli Kuskus İçerisinde Ne Kadar Protein Var?

Kekikli Kuskus içerisinde Protein bulunuyor. Kekikli Kuskus içerisinde bulunan bu protein aslında canlıların temel yapı taşlarından birisidir. Hayatın devamlılığı için çok çok önemli olan Protein Kekikli Kuskus dışında et, süt, balık ve diğer hayvansal besinlerde bulunuyor. Kekikli Kuskus içerisinde bulunan proteinin fazla alınması da karaciğer yetmezliği gibi hastalıklara neden olabiliyor. Bu sebeple Kekikli Kuskus içerisinde bulunan Protein miktarını günlük dozunu kaçırmadan almamız lazım. Örneğin sporcuların kullandığı protein tozlarının faydası olduğu kadar zararlarının da olabileceği söz konusu. 1 Porsiyon (Orta) Kekikli Kuskus içerisinde de 0,74 g Protein bulunuyor.

Kekikli Kuskus İçerisinde Ne Kadar Sodyum Var?

Kekikli Kuskus içerisinde Sodyum bulunuyor. Aslında günlük hayatımızda sodyumu en çok tuz ile alıyoruz. Ancak Kekikli Kuskus ile de bir miktar sodyum alıyoruz. Belirtmek gerekirse 1 Porsiyon (Orta) Kekikli Kuskus içerisinde yaklaşık olarak 134,97 mg sodyum bulunuyor. Peki Kekikli Kuskus içerisinde de yer alan sodyum ne işe yarıyor? Sodyum kasların sinir ve fonksiyonlarının etkin çalışmasını sağlıyor. Sinir hücreleri arasındaki elektrokimyasal iletişim sodyum ile oluyor. Ayrıca sodyum, vücuttaki birçok fonksiyonun düzenli olarak çalışmasına yardımcı olur. Siz de Kekikli Kuskus yiyerek sodyum almış olursunuz.

Kekikli Kuskus İçerisinde Ne Kadar A Vitamini Var?

Kekikli Kuskus içerinde A Vitamini bulunuyor. A Vitamini özellikle diş sağlığı, kemik yapısının güçlü ve dayanıklı olması ile cilt sağlığı için son derece önemlidir. Eğer vücutta A vitamini eksik kalırsa özellikle gözlerde başlayan bulanmalarla bu açığa verilir. Kekikli Kuskus içerisinde de A Vitamini bulunmaktadır. 1 Porsiyon (Orta) Kekikli Kuskus içerisinde yaklaşık olarak 51,95 iu A Vitamini bulunur. Kekikli Kuskus tüketerek siz de A Vitamini ihtiyacınızın bir bölümünü bu besinden karşılayabilirsiniz.

Kekikli Kuskus İçerisinde Ne Kadar C Vitamini Var?

Kekikli Kuskus içerisinde C Vitamini bulunuyor. C Vitamini vücut sağlığımız için son derece önemli bir vitamindir. Özellikle bağışıklık sistemimizin güçlü olabilmesi adına bol miktarda C Vitamini tüketmemiz gerekiyor. Kekikli Kuskus yiyerek C Vitamini ihtiyacımızın bir bölümünü karşılayabiliyoruz. 1 Porsiyon (Orta) Kekikli Kuskus içerisinde 9,21 mg miktarında C vitamini bulunmaktadır. C Vitaminin bağışıklık sistemini güçlendirmesi dışında da faydaları büyüktür. Kronik hastalık riskini azaltır, yüksek tansiyonu yönetmeye yardımcı olur, kanda bulunan ürik asit seviyesini düşürür, demir eksikliğini gidermeye yardımcı olur, cilt sağlığını iyileştirir, yaraları iyileştirir, cilt ve saç için de son derece önemlidir.

Peki miktar olarak Kekikli Kuskus içerisindeki hangi maddeden ne kadar var? Mesela ne kadar Kekikli Kuskus yersek ne kadar kalori alıyoruz? Ne kadar vitamin alıyoruz? Kekikli Kuskus içerisinde ne kadar Karbonhidrat, Protein ve Yağ var? Kekikli Kuskus içerisinde vitamin var mı? Varsa hangi vitaminler var. İşte Kekikli Kuskus içerisindeki besinler ve miktarı...

1 Porsiyon (Orta) Kekikli Kuskus İçindeki Besinler

  • 7,13 Karbonhidrat
  • 0,74 Protein
  • 4,39 Yağ
  • 0,37 Lif
  • 7,55 Kolesterol
  • 134,97 Sodyum
  • 93,07 Potasyum
  • 11,11 Kalsiyum
  • 51,95 A Vitamini
  • 9,21 C Vitamini
  • 7,13 Karbonhidrat

1 Çorba Kaşığı Kekikli Kuskus İçindeki Besinler

  • 0,48 Karbonhidrat
  • 0,05 Protein
  • 0,29 Yağ
  • 0,02 Lif
  • 0,5 Kolesterol
  • 9 Sodyum
  • 6,2 Potasyum
  • 0,74 Kalsiyum
  • 3,46 A Vitamini
  • 0,61 C Vitamini
  • 0,48 Karbonhidrat

1 Gram Kekikli Kuskus İçindeki Besinler

  • 0,05 Karbonhidrat
  • 0 Protein
  • 0,03 Yağ
  • 0 Lif
  • 0,05 Kolesterol
  • 0,9 Sodyum
  • 0,62 Potasyum
  • 0,07 Kalsiyum
  • 0,35 A Vitamini
  • 0,06 C Vitamini
  • 0,05 Karbonhidrat

DİĞER



EN ÇOK BAKILAN BESİNLER

BESİN DEĞERLERİ


KEKİKLİ KUSKUS İÇİNDEKİ BESİNLER

Karbonhidrat (g)
0
 
Protein (g)
0
 
Yağ (g)
0
 
Kolesterol (mg)
0
 
Sodyum (mg)
0
 
Potasyum (mg)
0
 
Kalsiyum (mg)
0
 
Vitamin A (iu)
0
 
Vitamin C (mg)
0
 
Demir (g)
0