Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu İstifa Mı Etti? Şahap Kavcıoğlu Kimdir, Neden İstifa Etti?

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu İstifa Mı Etti? Şahap Kavcıoğlu Kimdir, Neden İstifa Etti?
YAYIN TARİHİ: 21.01.2022 15:04:00

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu istifa mı etti? Sorusu gündeme bomba gibi düştü. Bu anlamda en fazla aratılanlar arasına girmiş durumda. Ankara kulisleri son dönemlerde yeni istifa iddiaları ile dalgalanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomi politikaları nedeniyle bir çok ismin istifa edeceği iddia ediliyor. İstifa edecek isimlerin netliği belli olmasa da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu ve Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK) Başkanı Sait Erdal Dinçer'in istifa ettiği iddia ediliyor.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu istifa mı etti? Sorusu gündeme bomba gibi düştü. Son zamanlarda kulislerde ilgi çeken bir iddia yer alıyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun istifa ettiği konuşuluyor. Gazeteci Fatih Altaylı'nın "Geçtiğimiz vakitlerde çok ama çok mühim bir istifa gerçekleşti. Üst makam da esasen istenilen bu istifayı aldı ve cebine koydu. Ne vakit açıklanır, nasıl açıklanır bilmiyorum. Ama bu istifa gerçek" dediği ve kim bulunduğunu açıklamadığı ismin Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu bulunduğu iddia edildi. Son dakika gelişmeleri haberlerim.com.tr'de
 

MERKEZ BANKASI BAŞKANI ŞAHAP KAVCIOĞLU İSTİFA MI ETTİ? ŞAHAP KAVCIOĞLU KİMDİR, NEDEN İSTİFA ETTİ?


Kulislerde konuşulanlara göre TCMB Başkanı Kavcıoğlu'nun istifa etti fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan bunu kabul etmedi. TÜİK Başkanı Dinçer'in istifasının ise hala Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ulaşmadığı ifade edildi.

MG TV‘de Adnan Öksüz ile Ercan Özcan’ın sunumuyla yayınlanan ‘Manşet Masası’ programında bu ismin Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu bulunduğu iddiasını gündeme getirdi. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun vazifeye atanmadan evvel Yeni Şafak gazetesinde Merkez Bankası’na eleştiriler yönelttiğini bildiren Ercan Özcan, “Gel sen yap dediler herhalde. Bir evvelki Merkez Bankası görevden alındı ve Şahap Kavcıoğlu vazifeye getirildi. Dolar, Kavcıoğlu’nun vazifeye geldiği zaman 8 liranın altındaydı bugün neredeyse iki katına geldi. Enflasyon rakamları esasen konuşmaya lüzum yok. Her şey aldı kafasını gitti” dedi.

MERKEZ BANKASI BAŞKANI ŞAHAP KAVCIOĞLU KİMDİR?


23 Mayıs 1967'de Bayburt'ta doğdu. Baba adı Halit, anne adı Naime'dir.

Bankacı; Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi.

İstanbul Üniversitesi Muhasebe Enstitüsünü Denetim Eksperi olarak bitirdikten sonra, İngiltere Hastings College'ta İşletmecilik üstüne eğitim gördü.

Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsünde yüksek lisansını ve doktorasını tamamladı.


Esbank TAŞ'de Müfettiş Yardımcısı, Müfettiş, Şube Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı olarak vazife yaptı. Türkiye Halk Bankası AŞ'de İstanbul Bölge Koordinatörü olarak vazife aldı.

Aynı bankada sırasıyla; Perakende Bankacılıktan, Esnaf-KOBİ Bankacılığından, Kredi Politikalarından, İnsan Kaynakları ve Organizasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfının Başkanlığını yürüttü.

Bayburt Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi, Galatasaray Spor Kulübü Kongre Üyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Mezunlar Derneği Kurucu Üyesidir.

'Ticari Bankalarda Sorunlu Kredilerin Yönetimi Çözüm Yolları ve Takibi' ve 'Enerji Sektöründe Yatırım Projelerinin Değerlendirilmesi' isimli yayımlanmış 2 kitabı ve çok sayıda makalesi bulunmaktadır.

Kavcıoğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR